ADEM WEETJES

Waarom is de ‘buikadem’ belangrijk?

Een mens kan leven met de beperkte, oppervlakkige adem (die alleen de spier-inspanning van het bovenste deel van je borst vraagt). Maar als je alleen bovenin ademt, als je alleen het bovenste deel van je longen vult, dan gebruik je maar een klein deel van je adempotentieel. Dat zorgt ook voor stagnatie en vervuiling. Zie het maar zo: als je de botervloot altijd  een beetje aanvult en nooit helemaal leegmaakt, dan heb je op het laatst nogal ranzige boter op de bodem van je vlootje – en dat ruik je en proef je.

 

We hebben verschillende ademspieren die globaal zijn te verdelen in twee gebieden: spieren van het borstgebied en spieren van het buikgebied. Buikadem betekent dat het middenrif voor het volle traject uitzet en weer terugveert.Het middenrif is de primaire ademspier. De secundaire ademspieren zijn die van het bovenste deel van de borstkas: de pectoralis minor, de tussenribspieren, en de spieren van de nek: mm scalenius en mm sternocleidomast.

 

De werking van het middenrif heeft overigens ook een heel belangrijke functie voor het hart en alle organen in je buik. Alles in het lichaam is door vliezen (fascia) met elkaar verbonden. Wanneer je middenrif zich aanspant en naar beneden beweegt, trekt hij daarmee aan het hart. Een regelmatige en effectieve hartmassage dus en tevens een massage voor de organen in de buik, die op de inademing wat ingedrukt worden (de buik zet uit naar buiten) en op de uitademing weer terugkomen in positie.

Hoe vaak ademen we?

Gemiddeld ademen we 12-14 keer per minuut wanneer we wakker zijn en 6-8 keer als we slapen. We ademen dus ongeveer 21.600 per dag.

 

Zuurstof in de lucht

Het lichaam is ontworpen om te leven in lucht met een zuurstofgehalte van 38%. In luchtvervuilde steden is dit gehalte in de lucht slechts 12-15%. Onder 7% is leven niet meer mogelijk.

 

Afavalstoffen afvoer

70% van de afvoer gebeurt via de adem

20% via zweet, 3% via ontlasting, 7% via urine.

GEZONDHEID

 

Adem is leven! Een goede ademhaling heeft direct effect op je gezondheid en je welzijnsgevoel.

- Versterkt je immuunsysteem

- meer vitaliteit / energieboost

- detox / reiniging

- diepe ontspanning lichaam en geest

- stimuleert zelfhelend vermogen

Adem en Extase

Lekpoort 14, 2152 HS, Nieuw-Vennep

Mobiel: 06-53817402

email: ademenextase@gmail.com

NL05 ABNA 0406477418