Inhoud Wekelijkse Groepslessen - Real Life
Nistal
Vinyasa Core Flow
Hatha Core Yoga. Core Flow Yoga. Vasisthasana. Sort of Side Plank with variation.

Rustige Flow

In deze uitdagende Vinyasa Core Flow les creëren we een langzame rustige flow waarbij je alle tijd hebt om goed door te ademen en alle ruimte om aandacht te geven aan je techniek. We nemen tijd in de asana’s en houden ze  wat langer aan. Dit verruimt ons bewustzijn van lichaam, geest en energie.

Ujjayi Adem en Meditatie

We passen zoveel mogelijk de Ujjayi adem toe. Je adem is je belangrijkste bron van energie.Je adem leidt, de beweging volgt. Wanneer je aandacht bij je adem is kom je vanzelf in een staat van meditatie.

Core

We geven extra aandacht aan onze Core. Het is fijn en belangrijk om flexibel te zijn, het is net zo belangrijk om stevigheid, grounding en een centrum (Core) in jezelf te ervaren. Je beweegt in deze les vanuit je Centrum en naar je Centrum! Vaak zijn de Core-oefeningen geïntegreerd in de yogaposes, soms ook doen we specifieke buikspieroefeningen! Er wordt intens aanspraak gemaakt op je core-kracht en de dieper gelegen houdingsspieren.

Stevige basis

Dit zijn fysiek behoorlijk uitdagende lessen. Ik ben niet zo zeer geïnteresseerd in het doen van moeilijke en ingewikkelde poses, maar liever help ik je een stevige basis te creëren in de beoefening van yogasana (= de yogaposes).

Tijdens je asana’s (houdingen), pranayama’s (ademtechnieken) en meditaties observeer je met aandacht wat er in jou gebeurt. De oefeningen leiden tot een verbeterde doorstroming van energie en levenskracht en stimulering van de organen. Je wordt steeds soepeler en krachtiger in je lichaam en geest. Je raakt gecenterd in jezelf. Iedere les wordt afgesloten met een meditatie en/of liggende ontspanning (savasana).

 

Wanneer is deze les een goede keus?

Als je van yogalessen met goed ademen houdt. Als je kracht wil ervaren in je yogales, als je jezelf wil uitdagen en als je je Core wil versterken. Geschikt en interessant voor beginners en gevorderde yogi’s.

 

Wat doe je?

Extra aandacht voor je Core. We verstevigen buik, rug, en wervelkolom.  Adem en Meditatie. Geen ingewikkelde poses. Je wordt uitgedaagd in Kracht en Core. Grote kans dat je gaat zweten!

 

Intensiteit

Uitdagend. Er wordt niet van je verwacht dat je alles meteen helemaal mee kunt doen. Na een of twee maanden zal alles al een stuk lichter en gemakkelijker gaan. Je leert in deze les dus ook de begrenzingen van je eigen lichaam te respecteren, en hier en daar een extra moment van rust voor jezelf te creëren wanneer dat zo voelt.

Om de les compleet te maken beoefenen we soms ook Qigong, Ademwerk, Meditatie en Osho Divine Healing.

Nistal
Mindfull
Morning & Evening
Meditatie.

Combinatie

De les is een combinatie van verschillende methoden: Ademwerk, Meditatie (actief en Stilte),Qigong, en Ontspanning.

 

De Wortel

De wortel van alle problemen is het Denken. Veel van onze hedendaagse onrust en stress komt voort uit negatieve gedachten (oordelen en afkeuren).We denken per etmaal zo’n 40.000 tot 60.000 gedachten. We denken dus veel te veel en het merendeel van die gedachten zijn ook nog eens tegenstrijdig. Meditatie helpt je om het Denken rustig te maken, kalm en helder als een bergmeer. Je gaat gewoon voorbij het Denken.

Niet-doen & niet-denken

Meditatie is een staat van niet-doen en niet-denken. Daar kunnen we ons tegenwoordig nog maar moeilijk iets bij voorstellen omdat in onze maatschappij zoveel nadruk wordt gelegd op denken en doen. Meditatie is een staat van zijn. Maar we zijn tegenwoordig continu bezig iets te doen. Onze laatste momenten van niets doen zijn inmiddels vrijwel geheel in beslag genomen door de social media. Dit leidt tot een overbelasting voor ons hele Body-Mind-Spirit systeem. Niets denken en niets doen zijn uitermate belangrijk voor een mens. Dan wordt hij weer mens! Gewoon zijn, Jezelf zijn... Zonder doel, zonder ambitie. Aanwezig in het hier en nu!

 

We maken gebruik van verschillende methoden, zoals Ademwerk en Qigong, die op hun eigen manier heel verstillend zijn. Daarnaast gebruiken we  stilte meditaties of Zen meditatie, evenals Osho actieve meditaties. Deze zijn speciaal voor de westerse mens en z'n onrustige lichaam en geest. Na de (fysiek) actieve fase kan hij makkelijker ontspannen en stil zitten of stil zijn.

Meditatie
Nistal
Qigong
Chi Neng Qigong

Qigong voor levensvreugde en moeiteloosheid!

Qi = Energie. Gong = beoefening.

Qigong betekent dus energie-oefeningen. Het zijn hele langzame - en daardoor met al je aandacht - uitgevoerde sierlijke bewegingen. Lichaam en geest vallen weer helemaal samen. Je levensenergie gaat weer stromen en je komt in een diepe staat van verzachting, ontspanning, vrede en stilte...

Energie volgt aandacht, dat is een Universele Wet. Dus al je energie vloeit weer naar je terug. Een fantastische manier om je energie te managen.

 

We beoefenen twee vormen van Qigong.

- Shaolin Temple Qigong (meester Shi Heng Yi)

     Adem oefeningen

     Baduan Yin (8 brocaten)

     Yi Jin Jing (Muscle Tendon Qigong)

- Chi Neng Qigong (meester Li Hong Shi)

     Warming Up

     Lift Qi Up Pour Qi Down

     3CM en (Wall) Squats

 

- Zen Stilte Meditatie

 

- Osho Actieve Meditaties

- Osho Divine Healing

      Breath Openers

      Master Exercise

Alle vormen zijn uniek, prachtig en krachtig!

De oefeningen zijn erop zijn gericht dat je een wordt met de Natuur, met het Universum. Dat er een vrije en gemakkelijke uitwisseling van energie plaats vindt tussen jou en de Natuur en tussen jou en het Universum.

 

Je leert de oer-energie die overal aanwezig is en alles doordringt bewust in je op te nemen, en ook jezelf weer op te laten lossen in het geheel, in het Universum.

Nistal
Hatha Core & Meditatie
Bhujangasana. Cobra pose. Yoga pose, Vinyasa Yoga.

Rustige Flow​

In deze les creëren we een langzame rustige flow waarbij je alle tijd hebt om goed door te ademen en alle ruimte om aandacht te geven aan je techniek. We nemen tijd in de asana’s en houden ze wat langer aan. Dit maakt ons niet alleen krachtiger en soepeler, het verruimt ook ons bewustzijn van lichaam, geest en energie.

​​

Core

We geven extra aandacht aan onze Core. Het is fijn en belangrijk om flexibel te zijn, het is net zo belangrijk om stevigheid, een centrum (Core) in jezelf te ervaren. Vaak zijn de Core-oefeningen geïntegreerd in de yogaposes, soms ook doen we enkele buikspieroefeningen.

 

Meditatie

We nemen ruimschoots de tijd voor meditatie in deze les. Het is namelijk ontzettend belangrijk om een meditatief bewustzijn te ontwikkelen, dat zal je enorm helpen om rust in je hoofd en emotionele balans in je leven te creëren.

Ilanit
Yin Yoga
met Live Klankschalen
Ashtanga Yoga

Yin

Yin is o.a. zacht, vrouwelijk en ontvankelijk.Het merendeel van de Yin houdingen zijn zittend of liggend. Dit is een heerlijke zachte vrouwelijke en ontspannen Yoga les. De les is verstillend en meditatief.

Healing Sounds

De helende klanken van Ilanits klankschalen helpen je nog dieper te ontspannen.

Yin Yoga bereikt de dieper gelegen weefsels zoals die rond de gewrichten, je banden, het bindweefsel en de meridianen. Je neemt alle tijd (2 - 5 minuten) in elke pose om helemaal aanwezig te zijn met je lichaam en je adem.

Spier- en bindweefsel wordt opgerekt en gestimuleerd, waardoor het beweeglijker en actiever wordt. De bewegelijkheid kan al snel voelbaar zijn rond het gebied van heupen, heiligbeen en de rug. Er ontstaat openheid en ruimte. Je verbetert de doorstroming van energie en levenskracht, stimuleert de organen, brengt balans en kalmeert de geest.

De lessen zijn geschikt voor beginners en gevorderden. Veel yogi’s combineren ook hun intensieve yoga practise met yin yoga om zo balans in hun totale beoefening te brengen.

We eindigen met 20-30 minuten ontspanning terwijl je geniet van een Sound Relaxation met klankschalen en gongs.

Oudere dame yogapose