top of page
Zoom gratis Meditatie Cirkel

Gratis Stilte Meditatie

1e woensdag vd maand

19:00 - 20:00 uur

De Zoomlink:

Stuur svp een appje naar 0653817402, dat je mee wilt doen, je ontvangt dan de Zoomlink. Ik kan je ook toevoegen aan onze onze groepsapp 'Adem je vrij!' Laat maar weten in je appje.

Meditatie

Stilte Meditatie

We komen samen voor een stilte meditatie in de avond, via Zoom. De eerste 10-15 minuten zijn begeleid - er wordt dus gesproken - en we geven richting aan je aandacht, je focus. Het helpt je diep te ontspannen in jezelf. Je fysieke lichaam is je anker voor je open aanwezigheid in het hier en nu. Je leert je bewust te zijn van je fysieke lichaam, energetische lichaam, je emotionele lichaam en je mentale lichaam.

Observeren

Je observeert alles met een liefdevolle vriendelijke glimlach. Prettige sensaties en onprettige sensaties. Uiteindelijk ben je niet je gedachten, niet je gevoelens, niet je emoties. Je hebt ze wel. Jij observeert gewoon. Je neemt waar hoe allerlei fluctuaties, bewegingen in je verschillende lichamen plaats hebben, en je hoeft er niets mee, je doet er niets mee. Geen voorkeur.... Geen afkeer....   Dan heeft de Mind niets meer om zich aan vast te klampen of zich tegen af te zetten... Bewustzijn kan zich dan bewust zijn van zichzelf... En de stilte daalt als vanzelf op je neer...

bottom of page