top of page

Osho Dynamic Meditation

fase 1 ~ Chaotisch Ademen

Zoals je nu bent, ben je overbeschaafd. Je bent niet echt. Wanneer je verdrietig bent glimlach je, wanneer je boos bent doe je net of je begrip en compassie hebt.. Je bent politiek correct, je bent een brave burger... Je bent jezelf niet meer. Door middel van Chaotisch Ademen doorbreek je je vaste patronen, je overlevingsstrategieën. Alles wat zit vastgeroest, wat jou in de weg staat werkelijk je Zelf te zijn, brengen we weer in beweging.

Osho Dynamic Meditation in Amsterdam. Chaotisch ademen.

fase 2 ~ Freak Out!

In deze fase wordt je (doe je) bewust gek, je laat je helemaal gaan. Je schreeuwt, je zingt, je lacht, je huilt, je danst, je rolt over de grond, net wat er in je naar boven wil komen. Ontplof! Geef je lichaam de vrijheid alles tot uitdrukking te brengen wat er is. Zonder deze ontlading zijn we helemaal niet in staat om in stilte te mediteren. Zonder deze ontlading zou meditatie een onderdrukking kunnen worden. Bevrijd jezelf van je eigen juk, van je Ego, van alles wat onecht is.

Osho Dynamic Meditation in Amsterdam. Freak-out!

fase 3 ~ HOEH!

Handjes in de lucht en springen maar! Of beweeg je bekken terwijl je het geluid "hoeh" maakt. Dit is een bio-energetische oefening die onze basis-energie (1e en 2e chakra) activeert en oplaadt. Laat het geluid diep in je doordringen.

Osho Dynamic Meditation in Amsterdam. Hoeh!!! jumpinh up and down, and makinf the sound of Hoeh!

fase 4 ~ Freeze... Silence....

STOP! Bevries ter plekke, in welke houding je ook staat. Deze fase is een staande meditatie. Verander niets in je lichaamshouding. Als je hoest of beweegt, vloeit de energie weg en heb je je voor niets ingespannen. Wees getuige van alles wat er in je gebeurt.

Osho Dynamic Meditation in Amsterdam. Freeze! This is the Silent Stage.

fase 5 ~ Dans en Vier je Leven!

Vier feest! Geef al dansend uiting aan wie jij bent en wat er is op dat moment. Vier het leven, vier jezelf, je bent het waard! Draag je levensvreugde de hele dag met je mee.

Osho Dynamic Meditation in Amsterdam. Celebrate!

fase 6 ~ Verbonden ademen en Sharing

Deze fase hoort van origine niet bij de Osho Dynamic Meditation. Maar door af te ronden met zacht verbonden ademen, en een sharing met een kopje thee, ondersteunen wij je de intense ervaring van de vorige fases op een liefdevolle manier een plek te geven in jezelf. 

Adem & Extase Enschede 22 juli 2013 159 (2).jpg

Osho Dynamic Meditation

De ultieme Stress Release!

Tegenwoordig hebben we allemaal geregeld last van stress. Soms komt dat voort uit het werkleven, soms uit het privéleven; partners, kinderen of anderszins. We houden te veel vast aan het verleden of we maken ons zorgen en zijn angstig voor de toekomst. De meesten van ons zijn niet goed in staat om onze stress levels te reguleren of omlaag te brengen. De Osho Dynamic Meditation is de ultieme stress release methode. Je gooit simpelweg al je onrust en frustratie eruit! Als je dat uit je systeem hebt losgelaten ontstaat meditatie als vanzelf. Harmonie, innerlijke stilte, rust, diepe ontspanning en tevredenheid dalen op je neer.

"Grote schoonmaak voor lichaam en geest!"

Osho actieve meditatie

Osho is een hedendaagse verlichte meester die verschillende therapeutische technieken heeft samengevoegd met actieve meditaties. Het uitgangspunt van de dynamische meditatie (en andere actieve meditaties) is dat de mens zoals hij nu is neurotisch is, gefragmenteerd, onderdrukt, aangepast... Hij is zo gecultiveerd dat hij vergeten is wie hij is in zijn diepste wezen. Dat resulteert in de meest uiteenlopende klachten en symptomen. Stilzitten in meditatie is voor de moderne mens moeilijk, voor velen zelfs onmogelijk en leidt vaak tot meer onderdrukking van wezenlijke gevoelens en emoties. Speciaal voor ons westerse mensen ontwikkelde Osho allerlei actieve meditaties. De Dynamic is de meest bekende, de meest krachtige en wordt over de hele wereld beoefend.

Piekervaring

De aanpassingspatronen zitten zo diep (vanaf onze kindertijd) dat we vaak niet eens meer weten dat we aangepast zijn.Toch knaagt het ergens van binnen. Het onderdrukte deel in jou blijft vechten en zoekt een weg om zicht te uiten. Het leven moet zich uiten, het leven is expressie. De Dynamic is een veilige manier om je te bevrijden. Het is voor velen een echte piek-ervaring! Iets wat je noot meer vergeet. Het is zo intensief en transformerend, na de meditatie voel je je als herboren!

 

Docenten/meditatie begeleiders

Arno Nistal is al meer dan 30 jaar discipel van Osho en is opgeleid in vele therapeutische- en meditatie technieken van Osho, in de Osho Humaniversity in Egmond aan Zee.

bottom of page