YOGA STIJL

 

Je werkt aan het verbeteren van je Kracht, Flexibiliteit, Conditie, Balans en Concentratie. Je beoefent staande en zittende houdingen, Voorover- en achterover buigingen, alsmede zijwaartse buigingen, Twists, Inversies (omgekeerde houdingen zoals hoofdstand en handstand), en Balansposes. In de lessen voor beginners is er ook ruimte voor rustmomenten en veel uitleg over de poses. Bovendien hou ik van interactieve lessen, ik geef graag antwoorden op vragen van studenten, deze kunnen gaan over de poses, maar ook over Yoga in het algemeen, persoonlijke groei en bewustwording, adem technieken etc.  Ik ben ooit begonnen met Power Yoga en Ashtanga Yoga, allebei lessen waarbij Flow belangrijk is, het lichaam wordt ontgift, waarbij je ook echt flink kan zweten. Dit zijn over het algemeen geschikte lessen voor Sportscholen. Na een aantal jaren merkte ik dat ik meer aandacht kreeg voor de juiste Techniek in de poses. Dat vond ik in de Iyengar Yoga. Zo ontstond vanzelf een mix tussen Vinyasa en Iyengar Yoga. In de Hatha Yoga lessen (sinds 2012) gaat het minder om de dynamiek en  Flow, er is meer ruimte voor Meditatie; momenten van Stilte en Bezinning, of uitleg over Yoga.

Uitdagende balansposes zijn ook onderdeel van de les. Dat helpt om in je dagelijks leven ook meer balans te vinden!

De Yoga lessen zijn het natuurlijke resultaat van mijn eigen yoga practice, ervaring en opleiding. Een mix van voornamelijk twee verschillende yogastijlen: Freestyle  Vinyasa Yoga (Waaronder ook elementen uit de Ashtanga en Power Yoga), en Iyengar Yoga. Sinds 2011 geef ik ook de wat rustigere en zachtere vorm: Hatha Yoga. De laatste vier jaar heb ik vooral Mindfulness Yoga gegeven en Yin & Yang Yoga. Zo kan ik op een creatieve manier de les vormgeven: Meditatief, flink aan de slag (Yang) , zacht, langzaam en rustig (Yin) en altijd extra aandacht voor de adem!In Vinyasa Yoga ligt de focus op synchronisatie van adem en beweging. Door middel van  de adem worden de poses met elkaar verbonden in een doorgaande vloeiende beweging. We creeren een dynamische Flow, een meditatie in beweging. Ashtanga Yoga en Poweryoga zijn vormen van Vinyasa Yoga.

In Iyengar Yoga ligt de nadruk op Techniek en Alignment. Je blijft langer in de poses, wat je in staat stelt om je lichaam en geest te onderzoeken en er diep in te gaan met je bewustzijn en intelligentie, zodat je gracieus en bewust kunt bewegen. Langer in de poses staan helpt je ook om meer flexibiliteit en kracht te creeren in lichaam en geest.

Verder werk ik graag met poses om je Core te versterken.  Core oefeningen helpen je gecenterd te raken, ze verdiepen je concentratie. Zo leer je te bewegen vanuit je centrum, je core..We kunnen soms veel te serieus zijn in de yogales.

Er mag gelachen worden!

Meditatie aan het begin en/of einde van de les. Alle yogaposes bereiden je er uiteindelijk op voor dat je langere tijd stil in meditatie kunt zitten.

Heerlijk zo'n diepe vooroverbuiging.

 

 

Achterover buigingingen geven je veel energie. Ze werken stimulerend.

 

 

Voorover buigingen kalmeren je lichaam en geest.

Adem en Extase

Lekpoort 14, 2152 HS, Nieuw-Vennep

Mobiel: 06-53817402

email: ademenextase@gmail.com

NL05 ABNA 0406477418