SJAMANISME: MEDICIJNPLANTEN - KAMBO - ZWEETHUT - PRAYER CIRCLE & RAPEE

2020 = 2012

The Endgame is Now!

 

De Aarde en de mensheid zitten midden in een transitie van het Vissen-tijdperk naar het Aquarius (waterman) tijdperk. We kunnen nu van de derde grofstoffelijke fysieke en materiele dimensie door ontwikkelen (via de vierde) naar de subtielere vijfde dimensie. De dimensie van  eenheidsbewustzijn, liefde, harmonie en vrede. De Deep State (Kabbal, Illuminati) heeft ons in een lockdown gegooid met als doel eenzaamheid, lijden en verdeeldheid te creëren. Hun motto is: "Verdeel en heers" en dat doen ze heel uitvoerig. Ons doel is juist het afstemmen op en creëren van die eenheid, harmonie, vrede, respect, in de mens zelf en daardoor tussen mensen onderling.

 

We kunnen NU onze frequentie verhogen door ons te verbinden met die mooie menselijke kwaliteiten als respect, vreugde, liefde en verbondenheid met Al dat is... 

 

In deze transitie periode komt alles aan het licht. Dat wat verborgen was in het donker kan niet langer verborgen blijven. Deze tijd vraagt om totale openheid, eerlijkheid en transparantie. Dit speelt zich af op wereld niveau maar ook op individueel niveau. Niet alleen zit de wereld als geheel in een proces, maar ook ieder individu gaat door dit transformatie proces heen.

 

Maak daarom NU jouw persoonlijke transformatie van donker naar licht.

The time is Up! The Endgame is Now!

KIES NU VOOR LICHT!

Arno: "In het sjamanistische werk schijn je licht op je schaduwkanten. Zodat je die in liefde kan omarmen, helen en los laten."

Alle sjamanistische sessies doen we om je fysieke, energetische, mentale en spirituele lichaam te reinigen en te helen.  We maken gebruik van enorm krachtige planten, kruiden en middelen. Dit werk past heel goed in de huidige (corona) tijd waar we met z'n allen in een versneld groeiproces zijn terechtgekomen. De Aarde en de Mensheid bevinden zich in een versnelde transformatie van het ene tijdperk naar het andere. Als jij voelt dat het NU belangrijk is om snel je bewustzijn te verruimen, je hart en je mind te openen, om mee te kunnen stromen in de nieuwe kosmische golven van bewustzijn die de Aarde overspoelen, als je voelt dat je tijd is gekomen om je schaduwkanten te erkennen, omarmen, te helen en los te laten, dan is dit wellicht jouw pad! Ik organiseer op aanvraag deze ceremonies en neem je mee naar deskundigen en meesters op dit gebied. Neem gerust contact op! Ook voor meer informatie.

MEDICIJNPLANTEN

Miguel Chiriap in de foto hierboven, was mijn favoriete sjamaan in de jaren dat ik veel ayahuasca ceremonies deed. Ik mocht hem meestal assisteren, ik was dan verzorger van het vuur en van de deelnemers. Hij kwam elk jaar naar Europa en ik ben ook bij hem en zijn Shuar Tribe, in de Amazone in Ecuador geweest.

Sjamanen werken niet alleen met kruiden en geneeskrachtige planten, maar vaak ook met hallucinogene planten. Je kunt denken aan:

Ayahuasca

Paddestoelen

San Pedro (cactus)

Peyote (cactus)

Levenslessen en inzichten

Door bepaalde planten tot je te nemen, dus door ze te eten of te koken en te drinken, treedt de Ziel van de plant als het ware in contact met jouw Ziel en kun je boodschappen krijgen, levenslessen, inzichten..

​Het kan zeker ook confronterend zijn.. Maar altijd is het zo dat de de lessen in de andere dimensies je laten zien wat hier-en-nu, in dit leven belangrijk is voor je.. En daarmee raak je dieper geworteld in jezelf en in de Aarde!

De effecten van Ayahuasca en Paddestoelen lijken veel op elkaar, al is de ervaring tijdens een reis met Paddestoelen in het algemeen een stuk zachter. De fysieke reactie op Ayahuasca is ook een stuk heftiger. Er wordt meer overgegeven. Het gebruik en de verkoop van Ayahuasca en van hallucinogene Paddestoelen is sinds enkele jaren verboden in Nederland. Een zeer goed alternatief is de Magic Truffels (het mycelium van de paddestoelen).

Kleine groepjes

Magic Truffel ceremonies geef ik 1 op 1. Ik heb veel ervaring op dit gebied en met veel liefde en aandacht zal ik je begeleiden tijdens je reis.

Adem

Medicijnplanten openen je adem. Hoe beter je in staat bent door te ademen, hoe beter en dieper het medicijn op je in kan werken en hoe prettiger de ervaring voor je zal zijn. Als je beter ademt zal je lichaam meer DMT aanmaken, waardoor je reis vele malen prettiger wordt. We beginnen de ceremonies dan ook altijd met een helende rebirthing ademsessie. In de ademsessie leg je de fundering voor je ceremonie en zal de adem je lichaam en geest alvast zuiveren en openen voor de medicijnplanten.

Als jij interesse hebt een diepe innerlijke reis te maken met Magic Truffels  neem dan svp contact met me op. Stuur een email of bel.

Aho Mitakuye Oyasin!  (" Ik ben verbonden met Al dat is.. Dank aan al mijn relaties..")

In 2006 ben ik in de Amazone geweest (o.a. bij de familie van Miguel Chiriap) om Ayahuasca te drinken en Paddestoelen te eten. Het heeft mijn hart geopend, ik ben zachter geworden voor mezelf en anderen, sensitiever, muzikaler.. Het bidden tot Vader Zon en Moeder Aarde heeft me uiteindelijk geholpen de relatie met mijn biologische vader en moeder te helen. Goede gesprekken aan te gaan, te vergeven, los te laten...

 

Zweethut

​De zweethut ceremonie is een reinigingsritueel. Reiniging van je lichaam en Geest. Contact maken met je oorsprong. Het is een indiaanse ceremonie, waarbij mensen samenkomen in een hut met hete stenen. Er wordt water over de stenen gegoten en je gaat zweten. Er wordt gezongen en gebeden. Je maakt contact met de werkelijke realiteit van het leven.Aarde: je zit op moeder Aarde.

Water: wordt over de stenen gegoten en je zweet..

Vuur: De stenen worden opgewarmd in het vuur tot ze roodgloeiend zijn. De hitte verwarmt je diep van binnen..

Lucht: Je ademt de hete lucht in... je zingt, je bidt..

Het leven bestaat uit de vier elementen en dat zijn krachten die je  kunnen helen als je je ermee verbindt.  In de hut ervaar je weer dat Spiritualiteit heel Aards dient te zijn. Al je inzichten, lessen en boodschappen die je mag ontvangen over jezelf tijdens het ritueel kunnen je helpen in je dagelijkse leven. Pas als spiritualiteit geaard is in de realiteit van het dagelijks leven kan werkelijk een gevoel ontstaan van thuis horen op deze planeet. Van diepe dankbaarheid dat het leven jou geschonken is..

Ik organiseer de ceremonie voor groepen vanaf ongeveer 10 personen. Ik ben zelf niet de ceremonie leider (de watergieter), maar heb vaak een rol als vuur meester..

Heb je interesse? Laat het weten en stuur me svp een email of bel me.

Al het leven in het Universum bestaat uit de vier elementen Aarde, Water, Lucht en Vuur. Dat komen wetenschappers tegen overal in het heelal... De elementen zijn krachten die je  kunnen helen als je je er bewust mee verbindt.

De mens is zijn oorsprong, zijn natuurlijkheid vergeten... We leven in betonnen huizen, lopen op betonnen straten, werken de hele dag op een kantoor, zitten de hele dag achter een bureau... Dat is onnatuurlijk. En wat onnatuurlijk is maakt ziek...Wat natuurlijk is is helend.. De Natuur is natuurlijk Natuurlijk.. Dat is helend.

Heilige Waterval

Spiritualiteit is je verbinding met Moeder Aarde en de Cosmos!

In het sjamanisme verbind je je weer met Aarde, Water, Vuur en Lucht, de elementen waar we uit bestaan..

Jij bent de Natuur!

KAMBO

Wat is Kambo?
Kambo (Phyllomedusa Bicolor) is een boomkikker uit de Amazone en wordt door inheemse stammen al duizenden jaren gebruikt voor verschillende helingen. De Kambo is de afscheiding (soort zweetlaag) op de huid van de kikker. Eerst branden we kleine gaatjes in jouw opperhuid (bovenste huidlaag) en daar wordt de Kambo op aangebracht. De afscheiding van de kikker wordt ethisch geoogst door stammen in de Amazone, met veel zorg en respect voor de kikker. Er wordt gezegd dat de kikker het zelf ook prettig vindt. Deze stammen hebben een diep spirituele band met de kikkers en zij geloven dat het erg slecht is om de kikkers te schaden.

 

Ik ervaar Kambo altijd als een diepe reiniging van mijn fysieke-, mentale-, emotionele-, en spiritueel energetische lichaam! Sowieso werkt de Kambo enorm op de maag en darmen. Je zult vrijwel zeker overgeven. Dat is een diep loslaten van ouwe troep... Tegelijkertijd werkt de Kambo ook heel energetisch in je maag, buik en darmen. Je raakt enorm gecenterd in jezelf, in je Core! 

Peptiden
Kambo afscheiding bevat een unieke en complexe cocktail van bio-actieve peptiden die veel overeenkomsten vertonen met de peptiden in ons menselijk lichaam. Peptiden bestaan uit DNA, RNA en water dat is opgebouwd uit een combinatie van aminozuren. Een peptide heeft een breed scala aan functies in het lichaam. Hormonen zijn bijvoorbeeld peptiden die signalen tussen klieren en cellen overbrengen om functies zoals slaap- en bloedsuiker te regelen. Omdat de peptiden zo verwant zijn aan die van ons, opent de Kambo onze cellen en geeft het een grondige reiniging.

Toepassing Kambo
Oorspronkelijk wordt Kambo in de Amazone gebruikt met drie intenties.
1. Voor de jacht om lichaam en geest energie te geven, te versterken en te reinigen.
2. Als medicijn tegen infecties, koorts, malaria en slangenbeten.
3. Om donkere of negatieve energie, op te ruimen. Wanneer negatieve energie is opgeruimd, wordt alles gemakkelijker, kunnen obstakels worden overwonnen en stroomt het leven in een meer natuurlijke flow.

Kambo kan ondersteuning en heling bieden voor mensen met verschillende klachten zoals angst, depressie, PTSS, chronische vermoeidheid, chronische pijn, artritis, diabetes, candida, herpes, hoge bloeddruk , kanker, vruchtbaarheidsproblemen, terugkerende infecties etc.
 

Positieve resultaten
● Minder ziek 
● Meer energie
● Stemmingsverbetering
● Helderheid van geest
● Verhoogd bewustzijn en focus
● Veerkracht tegen stress en vermoeidheid
● Een verhoogd gevoel van welzijn
● Je emotioneel sterk en 'empowered' voelen
● Het overwinnen van blokkades en obstakels
● Loslaten van trauma’s en problemen uit het verleden
● Over het algemeen meer in balans
● Een diepere verbinding met jouw waarheid en levenspad

IAKP gecertificeerd
Ik neem je mee naar een IAKP-gecertificeerd practitioner. 

Heb je interesse stuur me dan svp een email, of bel.

 

Power of Prayer Circle
&
Rapé

​De Power of Prayer Circle bestaat uit een klein groepje van 4 - 8 mensen. Bidden is niet hetzelfde als God vragen om iets wat je nog niet hebt. Bidden is dankzeggen, voor al het goede in je leven. Bij de sjamanen in de Amazone heb ik geleerd echt te bidden. Ze konden rustig een uur bidden (dankzeggen) voor een glas water in een ceremonie... We zijn als mensen zo gewend om negatief te denken en daarin geven we onze mind veel ruimte om dat te doen. Maar echt positief te zijn, dankbaar te zijn voor het wonder van leven zelf, voor de prachtige dingen en mensen in jouw leven... Als je dat kanaal eenmaal opent gaat het steeds meer stromen. En dat wat je aandacht geeft dat groeit! Dus door het bidden kan er nog meer in je leven komen waar je dankbaar voor bent.

We bidden met een echte heilige pijp gezegend door de Chief John Lame Deer, van de Lakota Sioux.

Voordat we gaan bidden, openen we onszelf eerst door de Rapé. We blazen dan tabak met kruiden in je neusgaten.... Sommige werken op je hart, een andere op je pijnappelklier en weer een andere op je grounding. Er zijn allerlei interessante Rapé's, bijvoorbeeld met Caapi of Kambo etc. De Rapé's die ik gebruik komen van wakingherbs.com. Zij hebben contacten met verschillende tribes uit Brazilie, Ecuador en Colombia. De Rapé bestaat in de basis uit de heilige tabaksplant uit de jungle en daarnaast uit verschillende kruiden/planten.  Het volgende stukje komt van de website van wakingherbs:  

"Rapé, pronounced ‘ha-pey’ is a tradition used by various indigenous tribes of South America, predominantly from the tribes people of Brazil and Peru. Rapé is a snuff which is blown into each nostril through a pipe known as a ‘Tepi’, which is either made from a hollow bone or bamboo. Each tribe has their own formula of plants, trees, seeds, most commonly combined with a pure form from the Amazon and an ash called tsunu, or others like Murici, Yarumo, or Inga. The rapé is prepared in a ritualistic way by specific members of the tribe.

Spirit of Nature

In some tribes, it is the women who gather the ingredients and make the Rapé, and others are made by the healer of the tribe. Typically they are made in small batches with specific intentions for the ceremony or person being treated. These are very powerful, profoundly healing and cleansing on many levels. The use of Rapé aims to connect one to the spirits of nature while invoking that power to bring about physical and spiritual healing.

Traditionally, it is administered through either the Tepi or Kuripe. The Kuripe is a for self-administration and the Tepi is used when blowing the snuff for another person. The V-shaped applicator or Kuripe, connects the nostril to the mouth. The Tepi is a long blow pipe that connects the nostril of the receiver with the mouth of the blower, who then blows the rapé into the nose of the receiver.

The Yawanawa Tribe in Brazil talks about 3 different ways to blow the rapé:

-short and strong: to wake up, get present

-long and strong: to clean the mind & spirit

-long, starting soft and strong in the end: for meditation, entering into trance, ceremonial use.

Opening the Chakras

In general, the tribes believe Rapé facilitates the opening and clearing of the chakras, facilitates a sense of grounding and connection to the earth.  Some think it supports the release of disease from the physical, mental, emotional and spiritual bodies.  Furthermore some say that using rapé opens the third-eye chakra, decalcifies the pineal gland, clears mental fog and confusion. Finally it releases negative thought patterns and most of all it supports our connection to the breath and expands our connection to Spirit.

Prijs: geheel in Lakota Style vragen we geen geld voor dit prachtige samen zijn. We vragen van jou een vrijwillige donatie.

Chief Sitting Bull - Tatanka Yotanka (Sioux)

Adem en Extase

Lekpoort 14, 2152 HS, Nieuw-Vennep

Mobiel: 06-53817402

email: ademenextase@gmail.com

NL05 ABNA 0406477418