SJAMANISME: ZWEETHUT - AYAHUASCA - PADDESTOELEN - KAMBO

Zweethut

​De zweethut ceremonie is een reinigingsritueel. Reiniging van je lichaam en Geest. Contact maken met je oorsprong. Het is een indiaanse ceremonie, waarbij mensen samenkomen in een hut met hete stenen. Er wordt water over de stenen gegoten en je gaat zweten. Er wordt gezongen en gebeden. Je maakt contact met de werkelijke realiteit van het leven:Aarde: je zit op moeder Aarde

Water: wordt over de stenen gegoten en je zweet..

Vuur: De stenen worden opgewarmd in het vuur tot ze roodgloeiend zijn. De hitte verwarmt je diep van binnen..

Lucht: Je ademt de hete lucht in... je zingt, je bidt..

Het leven bestaat uit de vier elementen en dat zijn krachten die je  kunnen helen als je je ermee verbindt  In de hut ervaar je weer dat Spiritualiteit heel Aards dient te zijn. Al je inzichten, lessen en boodschappen die je mag ontvangen over jezelf tijdens het ritueel kunnen je helpen in je dagelijkse leven. Pas als spiritualiteit geaard is in de realiteit van het dagelijks leven kan werkelijk een gevoel ontstaan van thuis horen op deze planeet. Van diepe dankbaarheid dat het leven jou geschonken is..

Ik organiseer de ceremonie voor groepen vanaf 10 personen.

Ps: Ik ben niet de ceremonie leider, maar heb vaak een rol als vuur meester..

KAMBO

Vision Quest

​Alleen op een berg..

Geen eten..

Geen water..

4 dagen lang..  

Dag... Nacht...

Niemand om je heen.

​Alleen jij en de Natuur...

Wachten... Wachten.... Wachten...

Op een visioen

​een inzicht

​een les.... Een worden met (het Ritme van) de Natuur

​Een met Al dat is...Voel je je geroepen? Neem dan contact op, dan kan ik je doorverwijzen naar groepen dit ritueel jaarlijks organiseren.

Vision Quest camp 2006, Spain

Planten

In de foto hierboven zie je mij zitten naast Miguel Chiriap. Hij was mijn favoriete sjamaan in de jaren dat ik vaak ayahuasca ceremonies deed. Ik mocht hem meestal assisteren, ik was dan verzorger van het vuur en van de deelnemers. Hij kwam elk jaar naar Europa en ik ben ook bij hem en zijn Shuar Tribe, in de Amazone in Ecuador geweest.

 

Net als elk mens heeft ook elke plant een Spirit = Ziel. Is een ziel heel, verbonden met Al dat is, dan kan hij/zij een helend effect hebben op diegenen die niet heel zijn, die het contact met zichzelf zijn kwijtgeraakt..

Je kunt denken aan allerlei planten en kruiden, zoals Echinacea, Lavendel, Brandnetel etc.. De moderne geneeskunst heeft eigenlijk alles afgekeken van de planten uit het oerwoud of andere Natuurgebieden. Vervolgens wordt de plant ontleed en worden de ingrediënten vaak kunstmatig nagemaakt, met een soms net iets andere chemische samenstelling. Je begrijpt dat een middel uit het laboratorium (of planten commercieel geteeld) niet dezelfde power en levenskracht bezit als een plant die groeit in de Natuur..

Sjamanen werken niet alleen met kruiden en andere geneeskrachtige planten, maar vaak ook met hallucinogene planten. Je kunt denken aan:

Ayahuasca

Paddestoelen

San Pedro (cactus)

Peyote (cactus)

Door bepaalde planten tot je te nemen, dus door ze te eten of te koken en drinken, treedt de Ziel van de plant als het ware in contact met jouw Ziel en kun je boodschappen krijgen, levenslessen, inzichten..

​Het kan zeker ook confronterend zijn.. Maar altijd is het zo dat de de lessen in de andere dimensies je laten zien wat hier-en-nu, in dit leven belangrijk is voor je..

In 2006 ben ik in de Amazone geweest om Ayahuasca te drinken (gemaakt van o.a. de liaan) en Paddestoelen te eten.  Het heeft mijn hart geopend, ik ben zachter geworden voor mezelf en anderen, sensitiever, muzikaler.. Het bidden tot Vader Zon en Moeder Aarde heeft me geholpen de relatie met mijn biologische vader en moeder te helen. Gesprekken te hebben, te vergeven...Als jij interesse hebt een dergelijke diepe innerlijke reis te maken, neem dan svp contact met me op. 

Aho Mitakuye Oyasin:

Ik ben verbonden met Al dat is.. Dank aan al mijn relaties.. 

Aarde - Water

Vuur - Lucht

Al het leven in het Universum bestaat uit de vier elementen Aarde, Water, Lucht en Vuur. Dat komen wetenschappers tegen overal in het heelal... De elementen zijn krachten die je  kunnen helen als je je er bewust mee verbindt.

​

Spiritualiteit is je verbinding met Moeder Aarde!​

 

Heilige Waterval

De mens is zijn oorsprong, zijn natuurlijkheid vergeten... We leven in betonnen huizen, lopen op betonnen straten, werken de hele dag op een kantoor, zitten de hele dag achter een bureau... Dat is onnatuurlijk. En wat onnatuurlijk is maakt ziek...Wat natuurlijk is is helend.. De Natuur is natuurlijk Natuurlijk.. Dat is helend. In het sjamanisme verbind ik mij weer met Aarde, water, vuur, en lucht, de elementen waar we uit bestaan.. Ik ben (onderdeel van) de Natuur..

Adem en Extase

Lekpoort 14, 2152 HS, Nieuw-Vennep

Mobiel: 06-53817402

email: ademenextase@gmail.com

NL05 ABNA 0406477418