top of page
Zoeken
  • Arno Nistal ten Veen

Adem en Spiritualiteit

Bijgewerkt op: 22 nov. 2020We kunnen een hele tijd zonder eten, water of licht. Maar zonder lucht is het snel met je gedaan. Ademen, zuurstof is zo ontzettend belangrijk voor je. Ademen vormt de brug tussen het zichtbare en onzichtbare, tussen de buitenwereld en jij. Tussen jou en je ziel. Als je ademt, adem je niet alleen lucht, of zuurstof, maar ook Prana, LEVENSENERGIE. Wat voeding is voor je lichaam, liefde voor het hart, is ademen voor je ziel. In ademsessies kun je het gevoel krijgen alsof je ziel incarneert in je lichaam. En dat gebeurt ook daadwerkelijk. Je voelt je dan duizelig en licht in je hoofd en tegelijk heel zwaar in je lichaam. Alsof je voor het eerst de zwaartekracht ervaart...

​ Het contact met ons diepere zelf zijn we kwijtgeraakt door het proces van opvoeding, socialisatie en cultuur. Ons is geleerd te doen zoals hoort, zoals van ons wordt verwacht. Aanpassen is het motto. Maar waarom ben je eigenlijk hier, op deze Aarde, op dit moment? Wat is de dieper liggende betekenis van jouw bestaan? Waarom ben jij hier-en-nu? Wie ben jij? Wat is het leven? De antwoorden op deze vragen bevinden zich in je Ziel, je echte Zelf. Ademen helpt je op je pad van Zelf-Realisatie.

De adem biedt je mogelijkheden om echt te incarneren als ziel, als waardevol mens op deze Aarde. Als een mens die iets van unieke waarde heeft toe te voegen aan dit leven. Jij bent hier niet voor niets! Door het regelmatig beoefenen van de Rebirthing ademhaling krijg je weer gevoel van richting in je leven, je bent niet meer zo afgeleid door deze consumptie maatschappij. Je weet weer wat echt belangrijk is voor je. In plaats van te consumeren en voor de Televisie naar het leven van anderen te kijken, krijg je weer contact met jouw creativiteit, jouw levensvreugde en jouw missie in het leven.

Het Rebirthing Ademproces herstelt het contact tussen je lichaam en je denken, tussen je denken en je Ziel, en tussen je individuele Ziel en de grote Kosmische Ziel… Spanningen verdwijnen met elke ademhaling al tintelend steeds verder uit je lichaam. Met elke inademing neem je nieuwe frisse Zuurstof en Prana (levensenergie) in je op. Met elke uitademing laat je afvalstoffen en Apana (overtollige gebruikte energie) los. Dit ervaren mensen fysiek en energetisch als tintelingen door hun hele lichaam. Soms ervaren mensen dat bepaalde chakra's zich openen. Dit wordt waargenomen als kleuren en energiestromingen door in en om het lichaam.


Je wordt weer open en sensitief, weer in staat om te voelen wie je bent, wat belangrijk is voor jou, wat je behoeften en grenzen zijn. Je leert weer te luisteren naar je hart, naar je innerlijke stem, je intuïtie. Het ontvangen van de Rebirthing Ademhaling is het ontvangen van een spirituele heling. Een heling die je blijvend zal transformeren!

514 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page