ONLINE - De Energie Cirkel

In deze Online Special bevrijden we onze vastgevroren levensenergie (Qi, Prana). Dit doen we d.m.v. adem en bewegingsoefeningen uit de Qigong en de Yoga, alsmede door letterlijk te Lachen en te Huilen.

 

We activeren onze levensenergie door te werken met elementen uit de:

- Osho Kundalini Meditatie

- Qigong 3 CM (three centers merge)

- Osho Divine Healing Energy Boosters

- Bio-Energetica

- Deugden Yoga Energy Boosters

- Totale Ontspanning

Door alle levenservaringen, door onze opvoeding en socialisatie, door pijnlijke momenten in het leven, beginnen we ons af te sluiten voor de volheid van het bestaan. We denken dat het beter is onszelf  in te houden, onze waarheid niet te spreken en onze levensenergie tegen te houden. We minimaliseren onze in-ademing en uit-ademing, we minimaliseren de expressie van wie we zijn… Daardoor worden we onbuigzaam, rigide, en creëren we een fysiek, mentaal en energetisch pantser, een beschermlaag….

 

Deze Special helpt je om je weer te openen en deze door jezelf gecreëerde afweer, blokkades en beperkingen heel subtiel te doen smelten… Je levensenergie stroomt weer tintelend door je fysieke en pranische lichaam, en je ervaart een diepe release van spanningen, misschien zelfs van emoties… 

 

Schudden

Je schudt je hele lichaam los, en zoals Osho hierover zegt: “Je smelt de rots diep van binnen.” Alle vastzittende en bevroren energie (Kundalini) begint te smelten en te stromen. Back into the Flow!

 

3CM

De “Three Centers Merge” is een simpele en tegelijkertijd ongelooflijk krachtige Qigong oefening. Alle energie stroomt terug naar je Hara, terug naar je Core. Hier raak je weer diep gecentered in jezelf! 

 

Osho Divine Healing

Een prachtige combinatie van Adem en Beweging, een super Energy Booster!

 

Meer Energie Boosters

Dit meer ontstaat spontaan in het moment.... We hebben zoveel tools die we kunnen inzetten, zoals energy Boosters uit de Deugden Yoga, uit de Kundalini Yoga of de Bio-Energetica...

Lachen en Huilen

De Mystic Rose is de laatste actieve meditatie die Osho ons heeft nagelaten, voordat hij zijn lichaam verliet. In de Mystic Rose reis je speels door je emoties, van lachen naar huilen, naar diepe Innerlijke Stilte. De integratie van de ervaring – dat is de transformatie van weerstand naar dankbaarheid en celebratie – ontstaat als vanzelf in de Meditatieve Stilte van het Pure Bewustzijn. Deze staat van diepe stilte en meditatie is onvermijdelijk, en daalt als vanzelf op je neer… Een mystieke ervaring van stilte komt in jou tot bloei, als een Mystieke Roos, die haar geur onvoorwaardelijk deelt met het bestaan… 

Lachen

Met lachen breek je door de conditionering van je ego om serieus te zijn. Osho zei dat serieusheid de ergste ziekte is van de mensheid. Het is tijd om weer te lachen zonder enkele reden, zonder enige aanleiding. Lachen bevrijdt de bevroren levensenergie die onder de serieusheid ligt weggestopt, in Lichaam en Geest. Levensvreugde, innerlijke vrede, het komt als vanzelf tevoorschijn!

 

Huilen

Huilen is nog meer onderdrukt dan lachen. Ons (vooral mannen) wordt verteld dat huilen een teken van zwakte is… Maar tranen zuiveren je ogen, verzachten je hart en openen je adem…

 

Innerlijke Stilte

Na het vrij laten stromen van je emoties ontstaat de stilte geheel natuurlijk en als vanzelf… Soms gebruiken we zacht verbonden ademen (rebirthing) om je innerlijke stilte te verdiepen..

"Wij delen graag onze liefde, ervaring en kwaliteiten met je en zien ernaar uit je te mogen ont-moeten.”

Tai Chi Group Practice
qigong hand sunrise.jpg
Workshop Osho Mystieke Roos. Lachen is gezond!
Workshop Osho Mystieke Roos. Lachen.
Workshop Osho Mystieke Roos. Stilte na het lachen.