OSHO DYNAMIC MEDITATION - 5 FASES

BEKIJK DE VIDEO!

Misschien heb je geen zin alle tekst hieronder te lezen. Bekijk dan de video. de video gaat over Osho en over de Dynamic. Het stukje over de Dynamic Meditation loopt van 2:28 tot 3:45.

STAP 1 - CHAOTISCH ADEMEN

Zoals je nu bent, ben je overbeschaafd. Je bent niet echt. Wanneer je verdrietig bent glimlach je, wanneer je boos bent doe je net of je begrip en compassie hebt.. Je bent politiek correct, je bent een brave burger... Je bent jezelf niet meer. Door middel van Chaotisch Ademen doorbreek je je vaste patronen, je overlevingsstrategieën. Alles wat zit vastgeroest, wat jou in de weg staat werkelijk je Zelf te zijn, brengen we weer in beweging.

STAP 2 - FREAK OUT!

In deze fase wordt je (doe je) bewust gek, je laat je helemaal gaan. Je schreeuwt, je zingt, je lacht, je huilt, je danst, je rolt over de grond, net wat er in je naar boven wil komen. Ontplof! Geef je lichaam de vrijheid alles tot uitdrukking te brengen wat er is. Zonder deze ontlading zijn we helemaal niet in staat om in stilte te mediteren. Zonder deze ontlading zou meditatie een onderdrukking kunnen worden. Bevrijd jezelf van je eigen juk, van je Ego, van alles wat onecht is.

STAP 3 - HOEH!

Handjes in de lucht en springen maar! Of beweeg je bekken terwijl je het geluid "hoeh" maakt. Dit is een bio-energetische oefening die onze basis-energie (1e en 2e chakra) activeert en oplaadt. Laat het geluid diep in je doordringen.

STAP 4 - FREEZE!

STOP! Bevries ter plekke, in welke houding je ook staat. Deze fase is een staande meditatie. Verander niets in je lichaamshouding. Als je hoest of beweegt, vloeit de energie weg en heb je je voor niets ingespannen. Wees getuige van alles wat er in je gebeurt.

STAP 5 - DANCE & CELEBRATE!

Vier feest! Geef al dansend uiting aan wie jij bent en wat er is op dat moment. Vier het leven, vier jezelf, je bent het waard! Draag je levensvreugde de hele dag met je mee.

 OSHO DYNAMIC MEDITATION 

 

De ultieme Stress Release!

Tegenwoordig hebben we allemaal geregeld last van stress. Soms komt dat voort uit het werkleven, soms uit het privéleven; partners, kinderen of anderszins. We houden te veel vast aan het verleden of we maken ons zorgen en zijn angstig voor de toekomst. De meesten van ons zijn niet goed in staat om onze stress levels te reguleren of omlaag te brengen. De Osho Dynamic Meditation is de ultieme stress release methode. Je gooit simpelweg al je onrust en frustratie eruit! Als je dat uit je systeem hebt losgelaten ontstaat meditatie als vanzelf. Harmonie, innerlijke stilte, rust, diepe ontspanning en tevredenheid dalen op je neer.

"Grote schoonmaak voor lichaam en geest!"

Osho actieve meditatie

Osho is een hedendaagse verlichte meester die verschillende therapeutische technieken heeft samengevoegd met actieve meditaties. Het uitgangspunt van de dynamische meditatie (en andere actieve meditaties) is dat de mens zoals hij nu is neurotisch is, gefragmenteerd, onderdrukt, aangepast... Hij is zo gecultiveerd dat hij vergeten is wie hij is in zijn diepste wezen. Dat resulteert in de meest uiteenlopende klachten en symptomen. Stilzitten in meditatie is voor de moderne mens moeilijk, voor velen zelfs onmogelijk en leidt vaak tot meer onderdrukking van wezenlijke gevoelens en emoties. Speciaal voor ons westerse mensen ontwikkelde Osho allerlei actieve meditaties. De Dynamic is de meest bekende, de meest krachtige en wordt over de hele wereld beoefend.

Piekervaring

De aanpassingspatronen zitten zo diep (vanaf onze kindertijd) dat we vaak niet eens meer weten dat we aangepast zijn.Toch knaagt het ergens van binnen. Het onderdrukte deel in jou blijft vechten en zoekt een weg om zicht te uiten. Het leven moet zich uiten, het leven is expressie. De Dynamic is een veilige manier om je te bevrijden. Het is voor velen een echte piek-ervaring! Iets wat je noot meer vergeet. Het is zo intensief en transformerend, na de meditatie voel je je als herboren!

 

Docent/meditatie begeleider

Arno Nistal is al meer dan 25 jaar discipel van Osho en is opgeleid in vele therapeutische- en meditatie technieken van Osho. Bij voldoende enthousiasme en aanmeldingen wil ik de Dynamic regelmatig aanbieden, wekelijks of maandelijks.

Data: nieuwe data in 2019 worden zsm gepland. Waarschijnlijk in april, mei en juni. Info volgt zsm.
Tijd:
Locatie: www.yogatoday.nl te Weesp
Prijs: 10,-

Adem en Extase

Lekpoort 14, 2152 HS, Nieuw-Vennep

Mobiel: 06-53817402

email: ademenextase@gmail.com

NL05 ABNA 0406477418