Onze Visie

Aandacht!

Wij geloven in Aandacht.

Waar je je aandacht op richt dat groeit, daar krijg je meer van.

Acceptatie:

Alles accepteren, in jezelf en om je heen. Strijd of afzetten tegen iets of iemand is een afkeuring, en afkeuring leidt tot onderdukking van gevoelens. Onderdrukking van gevoelens leidt to onechtheid. Je verliest dan het contact met jezelf (en met de ander!)

Ben je het contact met jezelf kwijt, richt dan je aandacht op jezelf. Natuurlijk willen we niet overspoeld raken door onze gevoelens maar om meer echt te zijn, is het belangrijk al je gevoelens te erkennen.

Gedachten, gevoelens, emoties en gedrag:

 

Mensen hebben geleerd alle negatieve gedachten of gevoelens weg te duwen... Maar wij geloven in de helende kracht van gevoelens en emoties. Ze helpen je te ervaren wat je prettig of onprettig vindt, wat je nodig hebt, wat je verlangens zijn... Ze geven je sturing in het leven. Automatisch bewegen we weg van pijn en verdriet, maar dat is een misverstand.. Dat is niet de weg... Ze komen dan namelijk toch vast te zitten in je lichaam. Dat creeert chronische spanning met mogelijk allerlei andere klachten als gevolg. Het vastzetten stopt de stroom van lichaamssappen die voedingsstoffen aanvoeren en afvalstoffen afvloeien. De stroom ook van Prana, Levensenergie. Als we de zogenaamd negatieve emoties niet afkeuren, niet onderdrukken, niet vastzetten, maar accepteren als deel van het leven, als we ze toestemming geven dat ze er zijn, in ons, dan kunnen we ze laten stromen, dan komen ze als vanzelf naar de oppervlakte gestroomd, dan komen ze als vanzelf tot uiting in tranen, of in frustratie of boosheid bijvoorbeeld. Dan ontdekken we hoe onze gedachten, gevoelens en emoties samenhangen, en hoe ze leiden tot ons gedrag, ons doen en laten... Als we ze laten stromen dan worden wijzelf ook weer stromend, dan ontstaat er weer beweging in onszelf en kunnen we we weer bewegen in de richting van de goed voelende situaties, mensen en emoties. Dan bewegen we ons in de richting van dat wat ons gelukkig maakt. We kunnen kiezen onze gedachten te onderzoeken, welke levenslust belemmerende gedachten heb jij? Ook kunnen we ons richten op het helen van gevoelens en emoties. Zelfs kunnen we ons gedrag bewust veranderen, al is ons gedrag vaak een uivloeisel van gedachten (overtuigingen) en gevoelens. Ze werken allemaal op elkaar in en wil je veranderen begin dan gewoon ergens die vicieuze cirkel te doorbreken.

 

 

Vrijheid en Verantwoordelijkheid

 

We kunnen ons hele leven blijven klagen, slachtoffer spelen, met de vinger naar anderen, bijvoorbeeld je partner, je ouders of de maatschappij wijzen... Maar dat zal ons niet veel verder helpen. Ja, het is belangrijk je aandacht een tijdje te richten op je pijn, je verdriet, op al je gevoelens, ze tot expressie te laten komen, je te ontladen van die zware last... Dan gaat het Lichaam weer open, je Mind gaat openen en kun je weer zien, voelen en weten wat je diepste dromen en verlangens zijn. Al die pijnlijke ervaringen en gevoelens kunnen zelfs een springplank voor je zijn, ze kunnen je motiveren om je vrijheid te pakken. En Vrijheid gaat hand in hand met Verantwoordelijkheid. Wie gaat jouw dromen verwezenlijken? Wat doe jij er zelf aan om je Visie tot werkelijkheid te maken?

 

Dankbaarheid

 

Dankbaarheid is de weg. Stap uit je afkeuring uit je oordelen.. Bevrijd jezelf van alle negativiteit en zelfmedelijden.. Wees dankbaar voor het feit dat je in leven bent. Dankbaar dat je een lichaam hebt, dat je ervaringen hebt... Het leven is zo'n prachtig geschenk..

Open je Hart

 

Leef eens een tijdje alsof je geen hoofd hebt.. Als je dat een aantal dagen of weken doet, dan kom je vanzelf in je hart, dan ga je leven vanuit je hart. Dan ga je zelfs denken met je hart! Dan voel je je verbonden.. Een met jezelf en de wereld om je heen.. 

Eenheidsbewustzijn

 

Dit komt voort uit leven vanuit je hart. De mind verdeeld, separeert, maakt onderscheid. Het Hart verbindt, ziet overeenkomsten, is een met alles.

Adem en Extase

Lekpoort 14, 2152 HS, Nieuw-Vennep

Mobiel: 06-53817402

email: ademenextase@gmail.com

NL05 ABNA 0406477418