Basiscursus Leren Mediteren

Altijd al willen leren mediteren? Heb je veel drukte of zorgen in je hoofd? Lijkt het je heel erg moeilijk en ingewikkeld? Kun je niet lang stilzitten?

Nu is je kans op persoonlijke begeleiding en meditatie coaching op maat!

Iedereen kan leren mediteren!

Stap 1: Besluit dat je wilt leren mediteren. Voor je innerlijke rust,  ontspanning, als anti-stress...

Stap 2: Bepaal of je alleen komt, met je partner, vriend of een vriendin. Maximaal 4 personen.

Stap 3: Neem contact op om in overleg vier data te plannen.

Wat kun je nu doen?

DENKEN
De wortel van alle problemen

Waarom mediteren?

De wortel van alle problemen is het Denken. De wetenschap heeft ontdekt dat we gemiddeld 40.00 tot 60.000 gedachten per etmaal denken! Al je onrust, al je stress, al je emoties, ze komen allemaal voort uit je gedachten. Daarom is meditatie erop gericht het denken tot rust te brengen. Sterker nog: Meditatie gaat voorbij het denken. En dat is hard nodig in een cultuur, in een maatschappij waar zoveel nadruk ligt op het analytische denken. Meditatie zal je bevrijden! Meditatie herstelt de balans tussen lichaam en geest.

 

Zijn wie je bent!

Iedereen heeft zo zijn redenen om te beginnen met meditatie, maar meestal ervaren mensen dat ze het diepere contact met zichzelf zijn kwijtgeraakt, met hun Ware Wezen, met hun Zijn. Met hun Ziel… Meditatie is een prachtige, directe en ook een heel krachtige manier om weer contact te maken met jezelf, weer gecentered te raken in jezelf… Om gewoon weer te zijn wie je bent. En als alle onechte lagen van je afvallen... Dan valt daarmee ook alle stress van je af…

 

Positieve effecten

Andere positieve effecten kunnen zijn: Concentratie, meer energie, innerlijke rust, tevredenheid, helderheid in denken, beter slapen, etc.

Richt je
AANDACHT

Voor Wie?

Steeds meer mensen beoefenen meditatie, uit alle lagen van de bevolking, en steeds meer van hen ervaren de positieve effecten ervan op hun lichaam en geest, en op hun leven. Redenen om met meditatie te beginnen kunnen zijn: slapeloosheid, stress, burn-out, kortademig, moeite om te ontspannen, geen contact met diepere gevoelens, gemis aan zingeving, etc.

 

 

 

Wie is de baas?

Het denken is een vechter, een bijtertje, en geeft zich niet zomaar gewonnen. Mediteren betekent dat je je beoefent in het steeds weer richten van je aandacht. Jij leert bepalen waar jouw aandacht is. Bepalen je chaotische gedachten waar jouw aandacht is? Ben je overgeleverd aan de nukken en grillen van jouw Denken en aan de bijbehorende labiele gemoedsstemmingen? Vergeet niet dat elke gedachte die je denkt een corresponderend gevoel in jouw lichaam tot gevolg heeft. Het is belangrijk verantwoording te nemen voor je gedachten. Door meditatie herstel je langzaam maar zeker de balans: Je wordt weer meester over je eigen Denken. En zo hoort het ook: Gedachten zijn te gast in jouw Denkwereld. Jouw Bewustzijn is de Baas. Je bent niet je gedachten! Je hebt gedachten. En gedachten kunnen veranderd worden! Jij bent de baas!Jij bent puur Bewustzijn!

Inhoud Cursus & Programma Leren Mediteren

ACTIEVE MEDITATIE

Inhoud Cursus

 

Actieve Meditatie

In deze cursus zul je niet meteen heel erg lang stil moeten zitten. Want dat is misschien wel het moeilijkste wat er is. Mijn Guru, de verlichte meester Osho, heeft verschillende actieve meditaties bedacht speciaal voor de onrustige westerse mens. Elke meditatie bestaat uit actieve fases waarna een stilte fase volgt. Na de actieve fase kom je dan gemakkelijker in contact met je innerlijke stilte.

 

In de praktijk

Elke bijeenkomst van deze cursus bestaat uit een combinatie van een actieve meditatie en ZaZen Meditatie: een stilte meditatie (zitten in stilte). Elke bijeenkomst maak je kennis met een andere actieve meditatietechniek. Zo ontdek je welke jou het meeste aanspreekt. De meditaties zijn thuis goed te beoefenen en verkrijgbaar op CD. Elke bijeenkomst wordt afgesloten met de ZaZen Meditatie. Zen Meditatie is de moeder van alle meditaties: Gewoon het simpelweg stilzitten en het observeren van lichaam en geest. Meditatie is observatie. Het is een neutrale toeschouwer zijn van alles wat zich in je afspeelt. Omdat we allemaal beginners zijn, onderbreken we het stilzitten met een ‘Zen Walk’:  langzaam en bewust aandachtig lopen. Aan het begin en einde van elke bijeenkomst is er voldoende ruimte voor het stellen van vragen, bijvoorbeeld over wat je tegenkomt of lastig vindt tijdens je beoefening.

PROGRAMMA & PRIJS

Vorm Cursus

 

Je favoriete meditatie

In vier bijeenkomsten in twee maanden tijd beoefenen we verschillende actieve meditatie technieken alsmede het stilzitten van de ZaZen. Het is belangrijk dat je een techniek vindt die bij jou past, waar jij je prettig bij voelt. Dat zal het thuis mediteren vergemakkelijken. Dit wordt ook van jou als deelnemer verwacht: dagelijks minimaal 15 minuten oefenen. En dat zal overigens meer effect hebben dan 1 x per week 2 uur achter elkaar mediteren.

 

Theorie

Soms krijg je wat theorie over meditatie toegestuurd of een videootje. Dat sluit dan aan op wat er op dat moment in de groep leeft m.b.t. meditatie. Na deze cursus ben je in staat om zelfstandig dagelijks te mediteren.

 

Programma

De basiscursus Leren Mediteren, bestaat uit vier bijeenkomsten. Elke bijeenkomst duurt ruim 2 uur, waarin ruimte voor sharing, het stellen van vragen en een kopje thee. In de actieve meditaties vind je invloeden van Osho, Qigong, Yoga, Pranayama en Ademwerk/Rebirthing.

 

Data

Er is plek voor 1 - 4 personen in de cursus. Je krijgt dus een goede persoonlijke begeleiding. De data spreken we af in onderling overleg.

De cursus vindt plaats op locatie in de yogaschool in Hoofddorp of in Weesp. Steeds aan 2 - 4  personen tegelijk.

De data worden in overleg bepaald.

Waarde: € 195,-  per persoon, voor vier bijeenkomsten (2 - 2,5 uur per keer). 4 x in 2 maanden.

Adem en Extase

Lekpoort 14, 2152 HS, Nieuw-Vennep

Mobiel: 06-53817402

email: ademenextase@gmail.com

NL05 ABNA 0406477418