HYPERVENTILATIE

Hyperventilatie is het overmatig ventileren.

D.w.z. het teveel en te snel naar adem happen, de adem te snel en te veel naar binnen willen halen.. Hierdoor daalt het koolzuurgehalte in het bloed en ontstaat er een verandering in de zuurgraad van ons bloed. Dit is niet gevaarlijk.

 

Klachten: Benauwdheid, druk/pijn op de borst, niet goed kunnen door ademen, snelle en diepe (of oppervlakkige) ademhaling, duizeligheid, gevoel van flauwvallen, tinteling of verdoofd gevoel in handen/voeten/lippen, hartkloppingen, misselijkheid, onrust gevoel, transpireren, angst en paniek.

 

In de Rebirting-therapie is men er achter gekomen dat de ontspanning weer terugkomt als er op een juiste manier wordt uitgeademd. Terwijl de gangbare methode is in het plastic zakje ademen, zodat je weer meer koolzuur in je bloed krijgt. Maar heel ontspannen loslaten op de uitademing werkt ook prima. Niet alleen het ontspannen loslaten van je adem, maar ook van gevoelens, emoties, beperkende overtuigingen etc. Echt loslaten dus... Over het algemeen hebben we niet geleerd los te laten. We hebben als kinderen meestal geleerd juist alles in te houden. Er rust veel taboe op het uiten van emoties. Vandaar dat ze af en toe juist tot explosie komen. (Je zit bovenop de vulkaan!)

Leer inademen en leer uitademen!

Creëer ruimte om te ademen!

In feite is hyperventilatie een poging van je lichaam om zichzelf te helen, om zich te ontdoen van allerlei spanningen. Echter roept dit verschijnsel (de benauwdheid en naar lucht happen) angst op. Zoveel angst dat men nog meer gaat hyperventileren, waardoor men in een vicieuze cirkel terecht komt. Een acute aanval (ook medisch gezien volkomen onschuldig) is vaak een beangstigende ervaring. Er bestaat ook chronische hyperventilatie. Hierbij zijn de klachten min of meer constant aanwezig.

 

We zijn dus bang geworden voor onze eigen emoties... Bang voor onze eigen ademhaling... Zo erg dat we uiteindelijk angst om de angst krijgen. "Een mens lijdt het meest door het lijden dat hij vreest". Dat is natuurlijk geen relaxte staat van zijn... Niet een gewenste manier van in het leven staan.

 

Wij helpen je graag om weer bevriend te raken met je ademhaling en je emoties!

Overwin Hyperventilatie

Met het ademwerk kunnen we je helpen de hyperventilatie te overwinnen.

 

We werken namelijk met gelijk voelende lichamelijke sensaties zoals je ze hebt bij de hyperventilatie: tintelingen, duizeligheid, verkramping... Echter, de ademhaling is anders dan met een hyperventilatie aanval: je behoudt zelf de controle over je adem. Je angst neemt het niet over en je leert te ontspannen met een diepere en zelfs snellere admehaling. Je herstelt de natuurlijke ademhaling en je herstelt de naatuurlijke harmonie in lichaam en geest. Ademsessies genezen hyperventilatie!

 

In een aantal sessies leer je op de juiste manier in- en uitademen. Te veel nadruk op de  in-ademing kan leiden tot benauwdheid, maar te veel nadruk (duwen op) de uit-ademing ook! De inademing en de uitademing dienen in balans te zijn!

 

Je leert te vertrouwen op en je over te geven aan je eigen ademhaling (en je gevoelens en emoties!). Te allen tijde kun je je adem weer controleren als de fysieke sensaties je overspoelen of als je angst je te veel wordt. Je leert aldoende dat je altijd invloed hebt op je ademhaling en daarmee ook op je emoties. Meesterschap over je ademhaling is meesterschap over je emoties!

 

Je emoties zijn je beste graadmeter. Zonder emoties zou je niet meer weten wie je bent of wat je moest doen in je leven. Als je overspoeld wordt door een hoeveelheid aan emoties geldt precies hetzelfde. Meesterschap bevindt zich in het midden.

Activeren en openen van je diafragma op de pilates bal. Je diafragma is je primaire en belangrijkste ademspier.

Adem en Extase

Lekpoort 14, 2152 HS, Nieuw-Vennep

Mobiel: 06-53817402

email: ademenextase@gmail.com

NL05 ABNA 0406477418