Het SPIRITUELE Programma  ~ Bevrijding

je 'Spirituele Practice'

in 5 sessies

Sadhana

Mijn levenservaring (al 53 jaar) en mijn ervaring als ademtherapeut

(25+ jaar) en als yogadocent vertellen me dat mensen zich pas echt kunnen bevrijden wanneer ze van het materiële naar het spirituele (of goddelijke) gaan bewegen, niet alleen in hun aandacht en gedachtenwereld, maar vooral ook in hun (dagelijkse) activiteiten en beoefening. Sadhana betekent je dagelijkse spirituele practice. Misschien ben jij iemand die al een tijd wekelijks yogalessen volgt in de yogaschool en nu graag thuis meer spirituele oefeningen zou willen doen. Of je realiseert je dat als je werkelijk veranderingen in je leven wilt dat het dan belangrijk is een dagelijkse focus en beoefening te hebben die dat proces zal ondersteunen en aansturen...

De Doelstelling

Zoals bij alle programma's zal ik je vragen naar je persoonlijke doelstelling. Wat wil jij bereiken in je sessies? Wat wil je leren? Wat wil je veranderen? De antwoorden daarop zijn het uitgangspunt voor de sessies. Tussendoor en tijdens de laatste sessie nemen we wat tijd om te evalueren of je je doelstellingen hebt bereikt. Je hebt waarschijnlijk ongeveer 5 sessies nodig om bepaalde technieken juist te leren uitvoeren. Je kunt altijd meer sessies doen als je voelt dat dat jou het beste zal ondersteunen.

De Focus

Afhankelijk van je persoonlijke doelstellingen maken we gezamenlijk de juiste spirituele beoefening voor jou. Op Maat! Zowel qua inhoud en vorm alsook qua tijd die je aan je beoefening wilt besteden. Ik kan je ondersteunen in:

- Ademoefeningen / Pranayama

- Yoga Asana

- Qigong oefeningen

- Meditatie technieken

- Chakra oefeningen

- Prayer

- Visualisatie

- Affirmatietechniek (om negatieve overtuigingen te herschrijven)

 

Om je een idee te geven wat er zoal kan, volgt hieronder een aantal voorbeelden van mogelijke sadhana's:

Yoga asana

Een op maat gemaakte serie yoga oefeningen die bij jou passen, in alle opzichten: fysieke klachten of blessures, Jje weet misschien al waar je krachten en zwaktes liggen in de yoga postures, en ook houden we rekening met je dagindeling (werk of kinderen, etc.) Ik zal je ook vragen wat postures te doen en van daaruit maken we in gezamenlijk overleg een serie op maat. Eventueel aangevuld met pranayama (ademoefeningen) en meditatie. Afhankelijk van je ervaring en hoe snel je de aanwijzingen oppakt heb je 3 - 5 sessies nodig.

Chi Neng Qigong

Ik kan je een serie oefeningen leren uit de Chi Neng Qigong. Nadat je thuis geoefend hebt laat je het zien in de volgende sessie waarbij je dan weer specifieke aanwijzingen en eventueel modificaties meekrijgt.

Meditatie

Meditaties waarbij je alleen maar stil zit zijn lang niet altijd de beste vorm om te beoefenen en zijn bovendien niet geschikt voor iedereen. De Mind kan nog steeds allerlei kanten op in verleden, toekomst en fantasie. Soms heeft de Mind wat meer focus nodig of enige vorm van activiteit, die een stilte meditatie niet kan bieden. Zo zijn er bijvoorbeeld allerlei actieve meditaties (van de verlichte meester Osho) met daarin verschillende actieve fases voordat je aankomt bij de stilte fase. De actieve fases helpen ofwel met focus ofwel met het ontladen (catharsis) van drukte uit je lichaam en geest. Als eerst de onrust eruit is 'gegooid' ontstaat de stilte als vanzelf. Elke meditatie heeft weer een andere focus, intentie en uitwerking. Zo zijn er ook meditaties om de chakra's te activeren.

Chakra healing and strengthening

activating the Light-Body

Steeds meer mensen zijn zich bewust van hun energieveld, of energielichaam. Ook wel Aura genoemd. Je Aura is de optelsom van alles wat je doet, denkt, gelooft, leest, en bent. En ook van alles wat je juist niet doet. Alle voors en tegens, alles komt tot uiting in je energieveld waarna het zich uiteindelijk manifesteert in je leefwereld en/of fysieke lichaam. Het versterken van je energielichaam is belangrijk omdat we dagelijks te maken hebben met veel invloeden van buitenaf. Hoe meer licht je aura uitstraalt, hoe krachtiger en positiever jij in het leven staat. In deze serie van ongeveer 5 sessies leer ik je een aantal technieken om je energieveld op te laden met licht en te versterken.

Adem en Extase

Lekpoort 14, 2152 HS, Nieuw-Vennep

Mobiel: 06-53817402

email: ademenextase@gmail.com

NL05 ABNA 0406477418