Het BURN-OUT Programma  ~  Bevrijding

Transformatie!

Burn-out is een Spirituele Wake Up Call

Niemand wil zich slecht voelen of weinig energie hebben. Grote kans dat je een negatief oordeel over jezelf en je burn-out hebt ontwikkeld. Niets gebeurt echter voor niets. Je lichaam wil niet meer, en kan niet meer... Hoe lang ga jij al over je grenzen? Wat is de betekenis van je burn-out? Waar leidt het je naartoe? Wat vraagt het je om in te zien? Wat dien je te stoppen in je leven? Wat zegt je hart? Wat wil je Hogere Zelf voor jou?Als we ons dit soort vragen stellen dan kan de burn-out een fantastische spirituele Wake Up Call zijn. Het helpt je om diep bij jezelf naar binnen te gaan, jezelf te onderzoeken, en nieuwe keuzes te maken die beter bij je passen. Het helpt je om oude en ongezonde patronen los te laten. Door je te verbinden met je Hogere Zelf worden dit soort keuzes een stuk makkelijker en je leven een stuk aangenamer.

Burn-out 1  ~  5 sessies

Je hebt een lichte vorm van Burn-out. In 5 sessies (elke 2 weken) leer je o.a. energie opladen (in-ademing) en energie/spanning ontladen (uit-ademing). Daarnaast ontvang je een of meerdere oefeningen uit de Chi Neng Qigong voor je algehele energie huishouding. Er wordt van je verwacht dat je thuis dagelijks je oefeningen doet. In principe heb je aan 5 sessies genoeg om je spanningen aan te pakken en te leren ontspanning te creëren in je dagelijkse leven. Ik adviseer iedereen om na de 5 sessies nog een tweetal extra sessies te boeken in de 6 maanden daarna, om zodoende focus en oefening te houden voor jouw Ontspanning!

Voor je 't weet heb je weer een big smile!

Burn-out 2  ~  5+ sessies

Je burn-out is ernstiger, je hebt er al geruime tijd last van en bent niet meer in staat zelfstandig tot een diepe ontspanning te komen of je weer echt op te laden. Vaag heb je er notie van dat je niet goed ademt. Je ervaart je adem als hoog, kort, en snel. In dit programma hebben we meer tijd en ruimte om dieper te onderzoeken waar jij je energie verliest in je leven en wat jou ervan weerhoudt de nodige veranderingen in je leven door te voeren. De eerste 5 sessies zijn twee wekelijks, daarna, als je voelt dat je nog een paar sessies wilt doen, maken we in in overleg een schemaatje dat bij jou past.

Ontspanning is easy!

Of je hebt misschien al jaren last van je burn-out en functioneert niet tot nauwelijks meer. Grote kans dat je hyperventileert of zeer kortademig bent. Je beseft dat het tijd kost om uit deze ongewenste situatie te komen. De intensiteit, de vorm en inhoud van de sessies zijn volledig afgestemd op je huidige energie levels. Na de eerste 5 sessies voel je je al een stuk beter, je hebt meer energie en bent minder overgevoelig. De frequentie van de sessies na de eerste 5 is in weer in overleg en samen maken we een schema dat bij je past.. Tijd om goed te zorgen voor jezelf en jezelf het allerbeste te geven! Je zult na deze sessies nooit meer dezelfde zijn! Een fantastisch kado aan jezelf!

Jij verdient al het goede. Je bent het waard!

Mogelijke fysieke, mentale, emotionele klachten

Langdurig aanhoudende stress leidt tot burn-out. Burn-out is er in allerlei gradaties, vandaar dat je hier een indeling vindt in Burn-out 1,2 en 3, waarbij de klachten steeds verder oplopen en het deelnemen aan het sociaal-maatschappelijk verkeer steeds verder terugloopt, evenals het geluksgevoel... Burn-out is een nare 'ziekte'. Je bent waarschijnlijk doodop, oververmoeid en dat maakt dat je bijna nergens zin meer in hebt. Wat op den duur kan ontstaan is een algeheel gevoel van lusteloosheid en misschien zelfs tegenzin of weerzin... En alles wat je toch nog wel doet, kun je niet lang volhouden, het kost je allemaal zoveel energie. Dat maakt je van tijd tot tijd moedeloos, machteloos en hulpeloos. En waarschijnlijk heb je ook momenten/dagen dat je erg verdrietig of boos bent. Alle emoties zullen van tijd tot tijd langskomen. Je gaat niet alleen fysiek achteruit, maar ook mentaal en emotioneel. Het wordt steeds lastiger voor je om positief in het leven te staan. Je kunt eigenlijk niets meer als vanouds op wilskracht doen, want dan ga je snel over je grens...

Doelstelling

Die is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie op het moment dat je bij me komt. Ik denk dan aan je energielevels, je fysieke gesteldheid, je emotionele welzijn (balans of onbalans) en wat er verder belangrijk is voor jou. De doelstelling bepaal jij dus, samen met mij, in onderling overleg. Waar het kan en waar het nodig is stellen we de doelstelling wat bij. Meestal na twee of drie sessies voel je je al een heel stuk beter en wil je waarschijnlijk zelf de doelstelling iets aanpassen.

De Focus

Leren luisteren naar de signalen van je lichaam. Oefeningen doen om je energie levels op peil te brengen. Loslaten wat energie kost. Ook hier geldt: Je kunt geen nieuwe resultaten of ervaringen in je leven verwachten terwijl je precies hetzelfde blijft doen! Verandering is dus noodzakelijk. Vertrouwen ook, want dat ben je waarschijnlijk (in meerdere of mindere mate) kwijtgeraakt. Zelf-Liefde, van jezelf houden, vormt de basis van je herstel proces. Gelukkig helpen de oefeningen die we doen daar enorm bij. Bij alle oefeningen maakt het lichaam endorfinen - natuurlijke gelukshormonen - aan. Je voelt je dan direct een stuk beter en je denken kan weer positief zijn... Het is vrijwel onmogelijk om niet van jezelf te houden aan het einde van een ademsessie! Heb vertrouwen! Jij bent al het goede waard! Veel mensen met burn-out, depressiviteit of chronische vermoeidheid hebben bewust of onbewust last van hyperventilatie. Je adem is je belangrijkste bron van energie en door het toepassen van ademoefeningen en het herstellen van je natuurlijke ademhaling, zullen al snel veel van je klachten blijvend verminderen en genezen. Is het echt zo eenvoudig? Meestal wel ja!

Vaardigheden

Uiteraard, hoe intensiever het programma dat je volgt, hoe meer sessies je hebt en dus hoe meer vaardigheden je leert en hoe beter je die vaardigheden gaat beheersen. Alles is mede afhankelijk jouw persoonlijke groeiproces. Maar hoe dan ook, zelfs al in 5 sessies zul je enorm verbaasd staan van de helende kracht van de adem. Je leert in de drie verschillende levels een aantal vaardigheden:

Uit je hoofd, in je hart.

 

Herstel het contact met je lichaam.

 

Ontdek en herstel je zelf-genezende vermogens.

Neem moeiteloos universele Energie (Prana, Qi) op.

Adembalans: Doorbreek hyperventilatie en herstel je natuurlijke ademhaling.

Herschrijf je Persoonlijke Wetten (negatieve overtuigingen en -leefregels).

Positief Denken, affirmeren en de (universele) Wet van Aantrekking.

Verdere aandachtspunten en vaardigheden zijn als in andere programma's:

WAT LEER JE VERDER?

1. Doorademen en voller ademen

Bij alle stress klachten die mensen hebben blijkt steeds weer dat er slecht geademd wordt. Het adempatroon dat stress vergezelt bestaat voornamelijk uit twee elementen:

- De adem wordt de hele dag door klein gemaakt, geminimalseerd. Te weinig ademen leidt tot te weinig zuurstof en te weinig levensenergie en dus tot stress. Meer en voller ademen leidt tot voldoende zuurstof en energie en leidt daardoor tot ontspanning.

- Vaak stoppen mensen een tijdje hun adem. De adem wordt vastgezet en ingehouden. Dat leidt tot een evenredig vastzetten en inhouden van gedachten, gevoelens en energiestromen, waardoor je hele systeem - jij dus! - vast komt te zitten. Leren doorademen is erg belangrijk om je stress levels omlaag te brengen. Wat je ook voelt of ervaart, adem door! Stoppen met ademen stopt de stroom. Doorademen brengt je weer in de flow!

2. Moeiteloosheid

Je beoefent moeiteloosheid in je ademhaling (met name in je uit-ademing).

Je vult je reserves levensenergie weer aan (met elke in-ademing).

Door middel van de ademoefeningen leer je moeiteloos energie uit te wisselen met het Universum (opnemen en loslaten).

Tevens leer je een aantal Qigong oefeningen. Door middel van deze Qigong oefeningen leer je moeiteloos te bewegen en energie uit te wisselen met het Universum.

3. Diepe Ontspanning

Als je een (chronisch) tekort aan levensenergie hebt, dan ervaart je brein je hoedanigheid als een stress situatie (en dat is het ook). Dan maak je stress hormonen aan en raak je nog gejaagder in je adem, je denken en je doen en laten.. Je kunt pas echt diep ontspannen wanneer je boordevol energie zit! Met elke in-ademing neem je nieuwe frisse levensenergie op. Met elke uit-ademing laat je die energie rondstromen naar alle cellen en laat je los wat je niet langer nodig hebt zoals negatieve mentale massa (zware gedachten), oude negatieve gevoelens, emoties, herinneringen en energieën...

4. Energie Management

Zowel ademwerk, als Qigong, maar ook Yoga asana en andere vormen van lichaamswerk dragen bij aan je Energie Management. Lichaam, adem, energie, emotie, gedrag, denken... Het hangt allemaal samen en we onderzoeken deze samenhang in jou en we kijken wat jou de meeste energie kost. Op basis daarvan bepalen we de vorm en inhoud van de sessie en van je oefeningen thuis.

5. Levensvreugde

Wanneer je hele systeem weer voldoende levensenergie tot zijn beschikking heeft, en je Mind heeft de juiste focus, dan ontstaat Levensvreugde als vanzelf.

6. Stress levels reguleren

Je stress levels kun je het beste in je dagelijks leven reguleren. Daartoe krijg je ter preventie van stress een aantal oefeningen mee (ademoefeningen en qigong), om thuis zelfstandig te beoefenen, maar ook leer je oefeningen die je direct helpen stresslevels ter plekke - waar dan ook - te reguleren.

7. Leer makkelijk loslaten

Wat hou jij allemaal vast? Welke herinneringen, mensen, situaties, emoties... Elke bewuste ademhaling helpt je energie op te laden. Dat vindt vooral plaats tijdens je in-ademing. Met elke uit-ademing laat je die energie rondstromen naar alle cellen in je lichaam en laat je los wat je niet langer nodig hebt (negatieve gedachten, zorgen, angst etc.).

8. Oude overtuigingen vervangen door nieuwe

We leven voor een groot deel op de automatische piloot, en dus onbewust. We hebben vaak zelf niet door hoe oude negatieve overtuigingen ("ik ben niet goed genoeg, ik kan het niet, jij moet mij helpen, ik weet het beter", etc.) ons leven beïnvloeden en bepalen. We gaan op onderzoek om te ontdekken wat ons zoveel stress geeft. Deze overtuiging(en) gaan we veranderen, kortom hier leer je jezelf brainwashen!

9. Stress Vrij leven

Dagelijks je Hart volgen... Dagelijks met vreugde het leven in-ademen... Steeds weer los durven laten en uit-ademen... Stress Vrij leven is een kunst geworden in deze maatschappij. De ademtechniek die je leert - bewust verbonden ademen (rebirthing) - maakt van jou een levenskunstenaar! Je bent vrij!

Adem en Extase

Lekpoort 14, 2152 HS, Nieuw-Vennep

Mobiel: 06-53817402

email: ademenextase@gmail.com

NL05 ABNA 0406477418