Het BASIC Programma  ~  Ontspanning

Back on Track

Mogelijke fysieke/mentale/emotionele klachten

Je leven gaat best prima maar er is steeds een gebied/onderwerp waar het niet lekker loopt en dat wil je graag veranderen. Een andere mogelijkheid is dat je al een tijdje wat meer gespannen bent dan je zou willen. Je hebt wat last van  stressklachten. Het duurt wat langer voor je 's avonds in slaap valt, je maakt je bijvoorbeeld wat meer zorgen dan je vroeger deed. Je komt niet meer helemaal echt tot rust. Je beseft dat het verstandig is er nu wat aan te doen voor de stress levels erger worden.

De Doelstelling

Zoals bij alle programma's zal ik je vragen naar je persoonlijke doelstelling. Wat wil jij bereiken in je sessies? Wat wil je leren? Wat wil je veranderen? De antwoorden daarop zijn het uitgangspunt voor de sessies. Tussendoor en tijdens de laatste sessie nemen we tijd om te evalueren of je je doelstellingen hebt bereikt. Je leert ontspannen en door te ademen, wat er ook gebeurt, en je ervaart in je eigen Body en Mind hoe doorademen en ontspanning met elkaar verbonden zijn. In principe heb je aan 5 sessies genoeg om je ergste spanningen aan te pakken en te leren ontspanning te creëren in je dagelijkse leven. Ik adviseer iedereen om na de 5 sessies nog een tweetal extra sessies te boeken in de 6 maanden daarna, om zodoende focus en oefening te houden voor jouw Ontspanning!

De Focus

Ontspanning is in principe de belangrijkste focus van het Basic programma. Dat jij weer tot een gevoel van Diepe Ontspanning kan komen, waar en wanneer je maar wil. Je leert via de adem spanning los te laten (uit te ademen). Je krijgt thuis oefeningen om te voorkomen dat spanningen in jou te hoog oplopen, en je leert bepaalde ademoefeningen in het dagelijks leven toe te passen om ter plekke je stresslevels te reguleren.

WAT LEER JE?

1. Doorademen en voller ademen

Bij alle stress klachten die mensen hebben blijkt steeds weer dat er slecht geademd wordt. Het adempatroon dat stress vergezelt bestaat voornamelijk uit twee elementen:

- De adem wordt de hele dag door klein gemaakt, geminimalseerd. Te weinig ademen leidt tot te weinig zuurstof en te weinig levensenergie en dus tot stress. Meer en voller ademen leidt tot voldoende zuurstof en energie en leidt daardoor tot ontspanning.

- Vaak stoppen mensen een tijdje hun adem. De adem wordt vastgezet en ingehouden. Dat leidt tot een evenredig vastzetten en inhouden van gedachten, gevoelens en energiestromen, waardoor je hele systeem - jij dus! - vast komt te zitten. Leren doorademen is erg belangrijk om je stress levels omlaag te brengen. Wat je ook voelt of ervaart, adem door! Stoppen met ademen stopt de stroom. Doorademen brengt je weer in de flow!

2. Moeiteloosheid

Je beoefent moeiteloosheid in je ademhaling (met name in je uit-ademing).

Je vult je reserves levensenergie weer aan (met elke in-ademing).

Door middel van de ademoefeningen leer je moeiteloos energie uit te wisselen met het Universum (opnemen en loslaten).

Tevens leer je een aantal Qigong oefeningen. Door middel van deze Qigong oefeningen leer je moeiteloos te bewegen en energie uit te wisselen met het Universum.

3. Diepe Ontspanning

Als je een (chronisch) tekort aan levensenergie hebt, dan ervaart je brein je hoedanigheid als een stress situatie (en dat is het ook). Dan maak je stress hormonen aan en raak je nog gejaagder in je adem, je denken en je doen en laten.. Je kunt pas echt diep ontspannen wanneer je boordevol energie zit! Met elke in-ademing neem je nieuwe frisse levensenergie op. Met elke uit-ademing laat je die energie rondstromen naar alle cellen en laat je los wat je niet langer nodig hebt zoals negatieve mentale massa (zware gedachten), oude negatieve gevoelens, emoties, herinneringen en energieën...

4. Levensvreugde

Wanneer je hele systeem weer voldoende levensenergie tot zijn beschikking heeft, en je Mind heeft de juiste focus, dan ontstaat Levensvreugde als vanzelf.

Adem en Extase

Lekpoort 14, 2152 HS, Nieuw-Vennep

Mobiel: 06-53817402

email: ademenextase@gmail.com

NL05 ABNA 0406477418