Het ADVANCED Programma  ~  Moeiteloosheid en Levensvreugde

Verandering!

Mogelijke fysieke, mentale, emotionele klachten

In plaats van af en toe wat te veel spanning (zoals bij het Basic Programma) heb je echt last van stress. Je noemt het liever niet zo, maar de eerlijkheid gebied je toch te erkennen dat je stress hebt. En je bent meer gestressed dan je lief is. Je valt al geruime tijd niet makkelijk in slaap omdat je Denken maar niet stopt, die staat altijd aan, en als je naar bed gaat ervaar je dat nog veel meer dan anders. Je doet je best om je hoofd boven water te houden, maar raakt steeds meer gestressed en vermoeid. Het leven ervaar je steeds meer als een sleur of als een verzameling van steeds terugkerende verplichtingen...  Het is allemaal net wat erger dan bij het Basic Programma. Je herkent jezelf niet altijd meer, zoals je denkt, en zoals je reageert (kort lontje) op anderen. Je hebt ook al langere tijd - veel te lang - last van deze stress en wil er graag vanaf. Je ervaart misschien ook een knagend gevoel van ontevredenheid. Je loopt vast in steeds dezelfde patronen en weet niet meer hoe je hier in je eentje uitkomt. Het beangstigt je misschien ook om te veranderen, maar je voelt - en weet diep van binnen - dat verandering gewenst en noodzakelijk is! En je wilt graag naar de kern, de oorzaak van je huidige situatie.

De Doelstelling

Zoals bij alle programma's zal ik je vragen naar je persoonlijke doelstelling. Wat wil jij bereiken in je sessies? Wat wil je leren? Wat wil je veranderen? De antwoorden daarop zijn het uitgangspunt voor de sessies. Tussendoor en tijdens de laatste sessie nemen we wat tijd om te evalueren of je je doelstellingen hebt bereikt. Je bepaalt en voelt zelf hoeveel sessies je nodig hebt. Ga uit van minimaal 5, want om oude patronen voorgoed te veranderen is wat tijd, herhaling en aandacht nodig. Het gaat niet vanzelf.

De Focus

Verandering is de sleutel! Je kunt geen nieuwe resultaten in je leven verwachten terwijl je precies hetzelfde blijft doen!

Naast de verdieping van elementen uit het BASIC programma (met name ontspanning) werk je ook aan andere zaken, niet alleen tijdens je sessies maar ook in je dagelijkse leven. Hieronder een overzicht.

WAT LEER JE?

1. Doorademen en voller ademen

Bij alle stress klachten die mensen hebben blijkt steeds weer dat er slecht geademd wordt. Het adempatroon dat stress vergezelt bestaat voornamelijk uit twee elementen:

- De adem wordt de hele dag door klein gemaakt, geminimalseerd. Te weinig ademen leidt tot te weinig zuurstof en te weinig levensenergie en dus tot stress. Meer en voller ademen leidt tot voldoende zuurstof en energie en leidt daardoor tot ontspanning.

- Vaak stoppen mensen een tijdje hun adem. De adem wordt vastgezet en ingehouden. Dat leidt tot een evenredig vastzetten en inhouden van gedachten, gevoelens en energiestromen, waardoor je hele systeem - jij dus! - vast komt te zitten. Leren doorademen is erg belangrijk om je stress levels omlaag te brengen. Wat je ook voelt of ervaart, adem door! Stoppen met ademen stopt de stroom. Doorademen brengt je weer in de flow!

2. Moeiteloosheid

Je beoefent moeiteloosheid in je ademhaling (met name tijdens je uit-ademing).

Je vult je reserves levensenergie weer aan (met elke in-ademing).

Door middel van de ademoefeningen leer je moeiteloos energie uit te wisselen met het Universum (opnemen en loslaten).

Door middel van Qigong oefeningen leer je moeiteloos te bewegen en energie uit te wisselen met het Universum.

3. Stress levels reguleren

Je stress levels kun je het beste in je dagelijks leven reguleren. Daartoe krijg je ter preventie van stress een aantal oefeningen mee (ademoefeningen en qigong), om thuis zelfstandig te beoefenen, maar ook leer je oefeningen die je direct helpen stresslevels ter plekke - waar dan ook - te reguleren.

4. Energie Management

Zowel ademwerk, als Qigong, maar ook Yoga asana en andere vormen van lichaamswerk dragen bij aan je Energie Management. Lichaam, adem, energie, emotie, gedrag, denken... Het hangt allemaal samen en we onderzoeken deze samenhang in jou en we kijken wat jou de meeste energie kost. Op basis daarvan bepalen we de vorm en inhoud van de sessie en van je oefeningen thuis.

5. Levensvreugde

Wanneer je hele systeem weer voldoende levensenergie tot zijn beschikking heeft, en je Mind heeft de juiste focus, dan ontstaat Levensvreugde als vanzelf.

6. Leer makkelijk loslaten

Wat hou jij allemaal vast? Welke herinneringen, mensen, situaties, emoties... Elke bewuste ademhaling helpt je energie op te laden. Dat vindt vooral plaats tijdens je in-ademing. Met elke uit-ademing laat je die energie rondstromen naar alle cellen in je lichaam en laat je los wat je niet langer nodig hebt (negatieve gedachten, zorgen, angst etc.).

7. Oude overtuigingen vervangen door nieuwe

We leven voor een groot deel op de automatische piloot, en dus onbewust. We hebben vaak zelf niet door hoe oude negatieve overtuigingen ("ik ben niet goed genoeg, ik kan het niet, jij moet mij helpen, ik weet het beter", etc.) ons leven beïnvloeden en bepalen. We gaan op onderzoek om te ontdekken wat ons zoveel stress geeft. Deze overtuiging(en) gaan we veranderen, kortom hier leer je jezelf brainwashen!

8. Stress Vrij leven

Dagelijks je Hart volgen... Dagelijks met vreugde het leven in-ademen... Steeds weer los durven laten en uit-ademen... Stress Vrij leven is een kunst geworden in deze maatschappij. De ademtechniek die je leert - bewust verbonden ademen (rebirthing) - maakt van jou een levenskunstenaar! Je bent vrij!

Adem en Extase

Lekpoort 14, 2152 HS, Nieuw-Vennep

Mobiel: 06-53817402

email: ademenextase@gmail.com

NL05 ABNA 0406477418